torsdag den 16. juni 2022

NVdag2

 Dagen startede med en lille løbetur ned til vandet og tilbage. Køreturen gik først den slagne vej mod nord indtil jeg drejede af og for første gang skulle prøve at køre gennem Oslofjordtunnellen - stejlt ned og så op igen, ca 7 km, og tak til alle dem der allerede har benyttet tunnellen og betalt afgift, for nu er den betalt og dermed gratis at benytte.


Ca. midt mellem tunnellen og Drammen holdt jeg ind på en p-plads hvor der var dette flotte udkigstårn.Flot udsigt


En af de flotte broer over vejen


Indkørslen til Spiralen i Drammen, herfra går det ca. 6 ½ gang rundt opad og man kommer ud på toppen til igen en flot udsigt.


Thorleif vandt 3 gange guld ved ol i 1924 husker I nok 😕Udsigt ned over DrammenEt lille stop ved en flot søJeg kom tilfældigvis forbi Norges største stavkirke, og måtte selvfølgelig lige stoppe og kigge. Kirken er fra ca. 1100 og bliver selvfølgelig behandlet med trætjære. Vores mølle hjemme i Ulstrup bliver også behandlet med trætjære, lad os håbe den holder lige så længe.
Laden ved kirken som på typisk norsk maner har opkørsel til høloftet - smart.


Det første kig mod højfjeldetVandforsyningen er i orden.


Så har jeg fundet starten på morgendagens vandring mod toppen.


Camping på fjeldet


I starten af 50-erne blev der bygget en bane inde i fjeldet som kunne bringe soldater og materiel op til radar-lytte posten på toppen af fjeldet. Den var tophemmelig indtil 2004 hvor den blev åbnet for offentligheden. Læs evt. mere her: https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/hemmeligt-tog-fra-den-kolde-krig-koerer-naesten-lodret-gennem-fjeldet/7158195?ilc=c
Den nederste station

Videre til Starten af turenDag 1Dag 2Dag3Dag4Dag 5Dag6Dag7Dag8Dag9Dag10 , Dag11+12Ingen kommentarer:

Send en kommentar