fredag den 29. november 2019

2019, SENSOMMERFERIE, D, A, SLO, CZ

Vores lidt løse plan gik ud på at dreje til venstre efter Lillebæltsbroen, og med lidt stop undervejs at køre til Triglav nationalpark i Slovenien. På vej nordover skulle vi besøge vores gode venner i deres feriebolig i Bad Mitterndorf (A) og så også lige til Prag :-)

Overnatninger undervejs:
- Wittenberge (D): Stellplatz Sportboothafen, De var ved at lave pladser til campingvogne også. https://fpw.kletterturm-wittenberge.de/uebernachten/wohnmobilstellplatz.html
- Frantiskovy Lazne (CZ) (Franzenbad): http://www.camping-amerika.eu/
- Golling (A) http://www.campingmartina.at/de/camping-platz/
- Bohinjska Bistrica (SLO): https://tdbohinj.si/kamp-danica/#kamp-danica-bohinjska-bistrica
- Keutschach (A): http://www.strandcampingsued.at/en
- Bad Mitterndorf (A): http://www.grimmingsicht.at/
- Freistadt (A): https://www.camping.info/%C3%B6sterreich/ober%C3%B6sterreich/camping-freistadt-19523
- Prag (CZ): http://www.autocamp-trojska.cz/index_en.htm
- Wolfsburg (D): https://camping-allersee.de/
- Medelby (D): http://www.camping-mitte.de/de/startseite.html


Vi kørte hjemmefra(Kalundborg) midt på formiddagen og efter et stop hos Färber Gas i Flensburg, hvor vi fik fyldt gasflasken, gik turen til Wittenberge ved Elben.

WittenbergeDen flotte stellplatz ved havnen. Vi kunne bestille morgenbrød, der så blev bragt til vognen næste morgen. Et dejligt sted hvor vi godt kunne have brugt lidt mere tid, men vi fortsatte sydpå dagen efter.


Frantiskovy Lazne


I den vestlige del at Tjekkiet ligger en del kurbyer. Lidt tilfældigt havde jeg en overnatning i den der på tysk hedder Franzenbad i foråret, og jeg syntes Lise-Lotte skulle se den, ligesom jeg var interesseret i et gensyn. Campingpladsen, et par km. fra byen var rigtig fin - dog indbød søen ikke til en svømmetur, selvom det var rigeligt varmt.


Camping med udsigt til søen


Byen er rigtig flot, og specielt i centrum er der mange flotte bede med blomster.
Mange steder i byen er der helbredende kilder. Vi smagte på et par stykker og må sige, at det i hvert fald ikke er for smagens skyld, man drikker det :-)Golling

Vi gjorde et stop i Golling syd for Salzburg. Byen og campingpladsen ligger ret tæt på motorvejen og campingpladsen bliver brugt meget til en enkelt overnatning. Campingfatter er meget venlig og taler lidt dansk. Der var god plads da vi kom, men i løbet af aftenen blev pladsen fyldt helt op.Vi gik en tur i den hyggelige by, og næste dag cyklede vi ud i et skønt søområde og op til Gollinger Wasserfall.

En lille vandmølle ved vandfaldet


Golliger Wasserfall


Vi gik en tur gennem byen og en tur rundt om bjerget Rabenstein - meget flot tur.


Bohinjska Bistrica

Vi har været i dette område flere gange og boet på et par andre campingpladser. I år valgte vi Camping Danica bl.a. fordi den er med i CC-ACSI-ordningen. Vi troede egentlig at det var en mindre plads end den viste sig at være, men den er udmærket og ligger ned til floden som der kan bades i. Lidt specielt at man kan lægge sig i floden og flyde med strømmen.


Det var dejligt vejr, og vi cyklede ud til liften, der løftede os op til skiområdet ved bjerget Vogel


Vi fik gået en dejlig tur i bjergene, men skyerne trak sig lidt sammen og vi hørte torden i det fjerne.Vi spiste på en lille restaurant på bjerget inden vi igen kørte med liften ned til cyklerne.Ved Bonhinj-søen blev der stadig badet, men ikke længe efter blev himlens porte åbnet, og vi var som et par drukne mus inden vi kom "hjem" til campingpladsen. Heldigvis lykkedes det at få vasket og tørret vores tøj i løbet af aftenen.


Næste dag var vejret igen skønt og vi gik en tur op til floden Bohinjska Bisticas udspring. Det var en flot og lidt hård tur og vi mødte kun et par andre vandrere på hele turen.

Om aftenen trak der igen en tordenbyge ind over os.

Vi snakkede om at køre videre til Kroatien, men da vejrudsigten for Østrig så god ud, valgte vi at køre lidt nordpå til Keutschach. Da vi, nogle dage før kørte ind i Slovenien gennem Karawanken-tunnellen, var der mega-lang kø for biler der skulle nordpå, så vi valgte at køre E 652 mod Klagenfurt, og det kan godt anbefales - en flot tur uden ret meget trafik.

Keutschach


Igen valgte vi en plads der er med i CC-ACSI-ordningen, og man kan da kun blive glad når badevandet holder denne temperatur.

Pladsen er rigtig fin og ligger i et område hvor der er mange muligheder for at opleve landskabet/bjergene både til fods og på cykel.


Der er mange søer i området. En af de større er Wörtersee, som vi cyklede en tur over til. Her står nok verdens tungeste VW-Golf :-). 


Her ved søen afholdes hvert år et træf for VW-Golf-fans
 En anden dag gik vi ad stier op til udsigtstårnet Pyramidenkogel. Igen en lidt hård vandretur, men belønningen var jo en fantastisk udsigt.


Der er både trapper og elevator. På vej ned igen kan man også rutche i et rør eller svæve i en wire.


Udsigt fra tårnet ud over Wörtersee

Dagen efter ville vi bare gå en lille tur rundt om et par nærliggende søer, men men vi kunne ikke rigtigt finde den direkte vej og kom ud på nogle stejle partier - men flot var det.
Flot solnedgang over den varme Keutschachersee

Bad Mitterndorf


Så var det ved at være på den tid vi havde aftalt at komme til Bad Mitterndorf. Vejret var blevet noget mere diset med lidt småregn, men vi valgte at køre ad mindre veje og over Sölkpass, en tur der gav en del bjergkørsel og som bestemt havde været rigtigt flot i godt vejr.

I Bad Mitterndorf tjekkede vi ind på den lokale campingplads, en lille, hyggelig og velordnet plads i gåafstand til byen og vore venners lejlighed.


Dagen efter var der igen væde i luften og udflugten blev derfor foretaget i bil. Vi besøgte den meget berømte by Hallstatt, som på trods af, at vi nu var godt henne i september og det dårlige vejr, alligevel myldrede med turister, især asiatere. I Kina har de bygget en tro kopi af byen, men mange vil se den ægte.

På vej til en restaurant mødte vi denne skønne gamle bus.

Freistadt
Vi ville videre til Prag, men havde ikke travlt, så vi stoppede på en tilfældig valgt plads i en tilfældig by. Ingen af os havde hørt om Freistadt, men det viste sig at være en flot gammel by med bymur og vagttårne hele vejen rundt om den gamle bydel. På campingpladsen, der ligger i forbindelse med et sportsanlæg, er der også en god restaurant med lokal øl.Igen skulle vi da ud at gå en tur, og et stykke oppe ad floden blev der vist skilte til en fitness-sti. Undervejs på turen var der så forskellige (tortur-)redskaber man kunne muntre sig med.-og igen en mølle(man er vel møllersvend :-))

Prag 

Vi kan jo næsten ikke køre forbi Prag uden at skulle ind at hilse på Jolana og Antonin på Autocamp Troja. Vi havde ringet om formiddagen for at melde vores ankomst, og det var godt, for på trods af årstiden blev pladsen fyldt op i løbet af eftermiddagen.Trojaslottet ligner sig selv

- og på floden er der næsten altid aktiviteter.


Vores bil var blevet noget pladret og jeg vaskede det værste af med en svamp. Lise-Lotte foreslog jeg skulle fortsætte med denne, men jeg tror faktisk, han ville blive ked af, hvis han ikke kunne fremvise sin beskidte bil, når han nåede hjem til Wien - han havde være til offroad-træf i Polen.

Wolfsburg


I Wolfsburg er der et stort flot outletcenter som skulle besøges, og ja - jeg gik så en tur i Autostadt. Vi fik dog også gået en tur op til slottet som har givet navn til byen.Medelby


Et sidste stop inden den danske grænse. Disse stakkels mennesker har ikke penge til at blive hjemme, til gengæld er de flot kørende. Traileren og merceren er også deres.


Vi cyklede en tur og krydsede den stærkt bevogtede danske grænse flere gange. Bevogtningen så vi dog intet til.

Mølle i Agtrup

Vi var afsted i godt 3 uger og kørte ca. 3700 km. En dejlig tur i overvejende godt vejr. Vi er stadig lidt overraskede over at der er så forholdsvis mange der holder ferie så sent på sæsonen.

 
2 kommentarer:

  1. Tak for turen, har slugt det hele med hud og hår

    SvarSlet
  2. Samsung Galaxy Watch 3 Titanium - iTaniumArts
    SEGA is excited to announce the upcoming micro titanium trim Samsung Galaxy aluminum vs titanium Watch titanium aura quartz 3 Titanium Edition, a premium flagship that will bring an micro touch titanium trim all-in-one premium quality $159.99 · ‎In toaks titanium stock

    SvarSlet