søndag den 6. november 2011

2011. Efterårsferie, Prag og Magdeburg

Igen i år gik efterårsferien til Prag. Vi tog turen over Storebælt og landegrænsen, da færgerne på Østersøen efterhånden er blevet alt for dyre. På vej sydover kørte vi over Berlin og tog en overnatning på en rasteplads syd for Berlinerring. På vej hjem overnattede vi en nat på Autohof ved Scandinaviapark/Flensborg. Campingpladser benyttet:

PRAG


 Vel ankommet til Prag nydes det gode vejr mens vi venter på familie og venner, der ankommer lidt senere på dagen. I år var vi 10 personer når vi gik ud at spise - hyggeligt.

Den første dag tog vi sporvognen ind til byen for at købe 3-dags-billetter til hele flokken. Vi skulle også til musikteatret Rudolfinum for at hente de koncertbilletter vi havde bestil hjemmefra.

Rådhuspladsen med Tyn-kirken.


I Rudolfinum var vi til koncert med det Tjekkiske filharmoniske orkester - en stor og stemningsfuld oplevelse. Selve huset og salen er en oplevelse i sig selv.Aftenstemning foran koncerthuset efter koncerten.


En af dagene kørte vi alle til Kutna Hora, ca. 70 km. øst for Prag, først og fremmest for at se benkapellet Kostnice. I dette kapel ligger knogler efter mange tusinde mennesker, de fleste døde under pesten. I 1870 er der så en F. Rint der har fundet på at ordne knoglerne på kunstnerisk vis - interessant, men også noget makabert.Våbenskjold tilhørende den stedlige adelsfamilie - i knogler. Bagved en hel pyramide af  kranier.


I selve Kutna Hora ligger denne store flotte katolske St. Barbara domkirke.


Udsigt fra St. Barbara mod byen.


Tilbage i Prag skulle vi selvfølgelig en tur over Karlsbroen og klappe hunden -


- og manden der bliver kasten ned fra broen.


En ulovligt parkeret bil får kontant behandling på Waclavpladsen

MAGDEBURG

Fra Prag kørte vi til Camping Pløtzky lidt udenfor Magdeburg. På pladsen var en stor afdeling med fastliggere, men der var også god plads til os og en udmærket restaurant med rimelige priser.


Jo, den er god nok, der er en campingvogn inde bagved.


Pladsen har en del dyr bl.a. løstgående geder og så grise, som dog heldigvis var hegnet ind.


Morgenstemning over badesøen.


og jo, det havde været en kold nat.
Vi var først og fremmest taget til Magdeburg for at se Grüne Zitadelle som er tegnet af den østrigske arkitekt Hundertwasser. Her første kig til bebyggelsen.


- tættere på bliver det endnu bedre  - eller værre alt efter hvem man er.


Bebyggelsen er en hel karré rundt langs fire veje og med en gårdsplads i midten. Den indeholder både forretninger, restauranter, kontorer, hotel og lejligheder.


alt er skævt, ikke engang brostensbelægningen i gården ligger jævnt.
Måske lyder navnet sjovt når I ser vores billeder, men på dette luftfoto, kan man godt se at det faktisk er grønt: 


Fra min gymnasietid kan jeg huske forsøget med "de Magdeburgske halvkugler". To halvkugler bliver sat sammen så de et tætte uden gevind eller andet, herefter bliver luften pumpet ud og de er meget vanskelige at trække fra hinanden. Forsøget viser luftens tryk på alle overflader og blev lavet første gang af en professor i netop Magdeburg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar