tirsdag den 3. maj 2011

Påsketur til Heden og Camping Mitte v. Flensborg

Årets påsketur blev ikke så lang. Dels lå Påsken så sent at vi godt kunne skyde en hvid pind efter sne i Østrig, og dels havde vi ikke så mange dage.

Det blev første tur med den nye Caddy som trækdyr for MKP-en. Kombinationen er helt perfekt. Trods Caddyen beskedne 1200 cm3 motor, dog med turbo og 85 hk, så gik det rigtigt godt. Med ægte 80 på klokken trak den vognen fint i 5. gear - også op ad Storebæltsbroen. Økonomien var 10 km/l benzin - også meget tilfredsstillende.


Til sommer får Caddyen tagbox på, og så bliver den næsten lige så høj som MKP-en. Det bliver spændende at se om det har nogen virkning.

Viborg

Først havde vi et par overnatninger i privat indkørsel ved Viborg. Desværre var det lidt overskyet om lørdagen, men vi fik en fin tur i Viborg City og et kig ind i den flot udsmykkede Viborg domkirke.
Medelby

Palmesøndag kørte vi så til Camping Mitte i Medelby, en plads der er blevet rost i diverse fora og ikke uden grund. En dejlig plads med fine faciliteter og flinke værtsfolk. Pladsen er rimeligt ny, så den bliver kun bedre efterhånden som bevoksningen bliver lidt højere. En plads der kun kan anbefales - og så tager de imod Camping-check hele året :-)
Flot "Hollænder" i Medelby


Kirken i Medelby.

Friedrichstat

Mandag kørte vi mod vest til vadehavet ved Nordstrand og "Hollænderbyen" Friedrichstat.


Flotte gavlhuse på torvet I Friedrichstat.


Og en af de mange flotte kanaler.


Det yderste dige på Nordstrand.

Ladelund


Tirsdag kørte vi først til Ladelund hvor vi kiggede på det såkaldte 
Gedenkstätte for koncentrationslejren, der kun var åben 6 uger i 1944 og alligevel kostede ca. 300 ofre ud af de ca. 2000 fanger som var der. Det var ikke en udryddelseslejr, men fangerne døre af underernæring, hårdt arbejde og sygdom.

Arbejderne skulle grave en pansergrav, en bred og dyb grøft som skulle gøre det umuligt for invationsstyrken - som kunne blive landsat på Jyllands vestkyst - at køre kampvogne mod syd til Tyskland.


For nyligt er dette monument afsløret til minde om det hårde arbejde og de mange døde. Søjlen er formet ud af en massiv jernstang. Hvordan kunstværket skal tolkes er op til den enkelte.

Flensborg

Herefter kørte vi til Flensborg hvor vi mest slentrede rundt i byens gågader.


Parti fra havnen


Det går sko-da meget godt i byen :-)


Uden mad og drikke .......
Ingen kommentarer:

Send en kommentar