mandag den 28. juni 2021

KiDag14

 Tur til "byen de flytter" Dag 14

Se turen fra start

Jeg er fremme ved Isaberg og har altså ikke så langt hjem i morgen, jeg vil derfor slutte min beretning her. Tak til jer der fulgte med og for hver en kommentar her eller på FB.

Opsumering:

- Indtil nu har jeg kørt 4346 km, og mangler vel ca. 350 km.

- Vejene kan selvfølgelig have nogle buler efter frostsprængninger, men mest gode veje med meget lidt trafik. Jeg tror jeg har set 4 andre danske biler på min vej rundt.

- Vejret har været mest godt, lidt småregn ind imellem, men også meget varmt til tider.

- Myg: Jeg har købt myggestift, men ikke engang åbnet pakken. Der har kun været meget få myg.

- Overnatningssteder: Det lykkedes faktisk at finde egnede og gratis pladser, ofte med mulighed for søbad og toilet. To nætter på campingplads i Åsarna, mest for at få strøm, da jeg ikke føler mig helt sikker på at have strøm til køleskabet i 2 dage hvor jeg ikke kører, og jeg ville gerne have en "ligge over dag".

- Kiruna, som jo var turens mål skuffede bestemt ikke. Det er helt fantastisk som de er i stand til at flytte byen, og samtidig gøre det så det ikke ligner en krigszone. Og så alle de andre oplevelser ind imellem.En flot traktor. Svenskerne har jo dette system med en A-traktor. Det er en bil der er modificeret så den ikke kan køre mere end 30 km/t, og kun har to forsæder. Det er også et krav at den har trækkrog, så den kan bruges som arbejdsredskab. Og ikke mindst så må man køre sådan en fra man er 15 år. Før så man mange ombyggede Volvo 544 med lad på, men i år har jeg set en del rigtigt fine biler som denne.


Lidt syd for Siljansøen ligger dette skovmuseum.


Der er både ovne og miler, så der kan fremstilles trækul og trætjære.


Ved Långban var det så en nedlagt mine hvor der var museum.


Minen har været i drift fra 1500-tallet og frem til 1972.


det kan jern også bruges til :-)


Her har der været brudt jern, mangan og dolomit.


Der er til stadighed en flot film på den store skærm.


Så er jeg igen fremme ved Isaberg. Det er meget varmt så jeg startede opholdet med en dukkert. Der var mange mennesker på stranden da jeg kom, men her til aften er det ved at ebbe ud.


Her er mange muligheder for at forlyste sig også om sommeren - om vinteren er det jo et af de skicentre der ligger tættest på Danmark


Jeg fik også lige en cykeltur på "White duck"


Se turen fra start


5 kommentarer:

 1. Tak for en spændende tur. Nu skal du bare glæde dig til at komme hjem og få noget ordentlig mad hos Lise Lotte. 🤣🤣

  SvarSlet
 2. Tusind tak for turen, kender en del i de område du har været, ja Norge og Sverige er smukke lande med en fantastisk natur, ser frem til kommende beretninger fra din side, flotte billeder og godt skrevet, det er som om man selv står midt i det

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha', ja jeg længes allerede tilbage😊

   Slet
 3. Fantastisk fin beretning om en flot tur.
  Den står højt på ønskelisten

  SvarSlet