torsdag den 26. december 2013

Gamle campingbilleder

Jeg har været i de gamle fotomapper, og her er lidt nostalgi fra det sidste århundrede:


En Skoda ved en dæmning. Hvor og hvornår ved vi ikke. Hjælp modtages med tak.

Samme Skoda. Teltet er rejst. Hvor?

Lise-Lottes far havde selv ombygget rugbrødet til camper. Tiden er sidst i 60-erne, men hvor?

Familien hygger sig ved teltet og VW-camperen. I baggrunden en engelsk Rover 2000/3500 med en campingvogn som jeg tror er en Thomson

Der camperes vist nok i Jugoslavien, men hvor?

Lidt senere, omkring 1970. VW-camperen er skiftet ud med en Opel Kapitän og en lille campingvogn, Thomson?

1978. På telttur til Norge. Her på en plads i nærheden af Göteborg


1981. Med HAMO(Holbæk amts motorklub) på Fladbro camping ved Randers i forbindelse med en afdeling af DM i bilorienteringsløb. Overnatning for to personer kostede 30 kr.

1981. Første tur med campingvogn. Vi troede vi kunne nå at se Østrig og Schweiz på en ferie - den gik ikke, så vi måtte tage Schweiz året efter. Her holder vi i Pass Thurn, Østrig.
Campingvognen er en ACE Star 10 fra 1968. Vi købte den i 1981 for 5000 kr og solgte den efter 5 år for det samme. Den var med punktvarme men uden køleskab. Læg mærke til gasflasken der bare står i en ring på trækket.

1982. Så blev det Schweiz og vi er nået frem til Martigny, hvor vi bl.a. kørte en tur solo over St. Bernhard til Aosta(I), videre gennem Mt. Blanc-tunnellen til Chamonix(F) og over Pas Forclas tilbage til Martigny

1983. Fjeldcamping ved Anaris/Jämtland (S). En FDF tur. Teltet er det samme som på billedet fra -78

1983. Chamonix(F)

1985. Pause på den flotte rasteplads ved Kungsbacka(S). Vi fortsatte gennem Norge til Nordkap, hvor Jesper fejrede sin 1-års fødselsdag

1986. Der fodres ænder på Lone Camping ved Bergen(N)

1987. Sognefjeldet(N). Familien voksede og den gamle ACE blev skiftet til denne 10 år gamle Sprite Musketeer fra 1977. Det var dejligt at få termoruder der ikke duggede hele tiden, og så havde den køleskab - ren luksus. Vi gav 20000 kr. for den og beholdt den i 10 år, men så var den også færdig. Bilen er den samme, har blot fået ny farve og så en 1600 motor med hele 50 hk. i stedet for de 44 i den gamle 1300 motor

1988. Camping Zugspitze i Garmisch-Partenkirchen

1989. Sjov campingvogn på campingpladsen i Carcasonne(F)

1989. St. Jean de Luz, tæt på den spanske grænse ved Biscayen


1990. Teltcamping på allemandsretten ved Klara elv(S). Der var en del andre "campister, de fleste for at fiske med fluer, det var imponerende at se hvordan de kunne lave spiraler i luften og så sætte krogen præcist.

1991. Sandvika Camping på Lofoten

1991. Jesper holder fødselsdag på p-pladsen i Abisko(Svensk Lapland). Dejligt sted uden myg. Desværre valgte vi at køre lidt videre mod Kiruna, for at raste på en af de fine pladser langs søen Tornetræsk. Det skulle vi ikke have gjort, fer der var så mange myg at vi dårligt kunne gå udenfor - æv. 

1992. Første gang(efterårsferie) i Prag. Vi boede på Camping Kotva-Branik i sydenden af byen, lige ned til Vlatva(Moldau)

1993, Sommerferie til Tjekkoslovakiet. Første stop på denne lille plads i nærheden af Hrensko. Der var nærmest kun hytter, men vi fik lov til at bo på pladsens eneste nogenlunde flade stykke - nemlig tennisbanen. Den billigste plads vi nogenside har boet på, jeg mener vi gav 40 kr for 2 nætter, til gengæld var der kun varmt vand i bruserne mellem kl. 7 og 9 morgen og aften, men det fungerede fint.

1993. Efterårsferie på Camping Banzelvitz/Rügen. Da vi ankom var det bel ragende mørkt og ingen i receptionen. Vi fik stillet nødtørftigt op og regnede så med at lave det om dagen efter, men vi flyttede ikke en tomme. Der var en helt ny sanitetsbygning med bevægelsesføler på gadelampen, så først når vi nærmede os den blev der en smule lys. Men vi havde en dejlig uge på øen.

1994. Efterårsferie på Camping Wolfstein/Bad Harzburg

1995. Det blev mere og mere vanskeligt at lukke døren på den gamle Sprite. Da den jo ikke repræsenterede nogen særlig værdi, kunne der ikke ske noget ved selv at gå igang med at skille den ad for et nærmere eftersyn. Som det kan ses var den pilrådden. Jeg fik skiftet det værste til friskt træ og samlet det igen. Så kørte vi med den 4 år til.

2001. Til sidst et der er noget nyere. Camping Bled(SLO) set fra luften, eller rettere klippen lige ved pladsen.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Rigtig fine billeder fra camping i gamle dage. Sjovt at se - var selv med forældrene ved Gardasøen i 1961.

      Slet