mandag den 25. oktober 2010

2010, Efterårsferie, Prag

Årets efterårsferie var samtidig vores jomfrutur med den nyistandsatte MKP-Midi. Vi havde valgt at køre via Storebælt, det er godt nok ca. 250 km. længere hver vej, men vi sparer den - efterhånden dyre - færgebillet og broen er der jo hele tiden, den behøver man ikke reservere plads til. Med start søndag formiddag nåede vi, efter en overnatning på rasteplads, frem til vores sædvanlige plads i Prag ved kaffetid mandag eftermiddag.
Igen boede vi på: http://www.autocamp-trojska.cz/index_en.htm

Min bror og svigerinde var ankommet dagen før, og sammen tog vi sporvognen ind til byen for at finde noget at spise. Efter maden slentrede vi en tur gennem den gamle bydel. Prag er nu flot i aftenbelysning. Herunder rådhuspladsen med det berømte ur til venstre og Tyn -kirken med Thygo Brahes grav lige fremme.


Vi fik også tid til at kigge os lidt omkring i området hvor vi boede. Bydelen hedder Troja, og selvfølgelig er der også en Trojansk hest - en sommerrestaurant, der ligger lige ved området hvor der sejles kajak-slalom (wild-water)En af dagen kørte vi til Lidice. Byen blev 10. juni 1942 totalt udslettet af nazisterne. Massakren skete som hævnagt efter attentat mod Heydrich. Alle byens mænd blev skudt, kvinder og børn sendt i koncentrationslejr. Byen henligger som mindepark og der er rejst en skulpturgruppe der forestiller de 82 børn som omkom i tyske udryddelseslejre.

Prag skulle selvfølgelig også besøges i dagslys. Vi tog sporvognen til Prags Borg.
Her indgangen med præsidendens bolig.

Udsigt mod Petrin-højen

Kig ned i Wallenstein-parken med den sjove drypstensmur.
Hunden på Karlsboen skal lige klappes

The Bridge-band spiller Jazz på Karlsbroen

Altenativ Sight-seeing


MKP-en er meget nem at køre med og går åbenbart også glat igennem vinden, for benzinforbruget lå konstant på 10 km/l hele turen. Vognen er godt isoleret og vi havde ingen problemer med at holde varmen. Vi synes ikke det er noget problem at skulle rede senge, og vi ligger godt på lamelbunden der trækkes ud mellem bænkene. Det nye kompressorkøleskab har også virket som forventet = godt. Ved overnatning på rasteplads har det tappet på bilens batteri hele natten, men der var slet ingen startproblemer.

1 kommentar:

  1. Hej Far! Det ser ud som om I har haft en rigtig god tur med den nye vogn :-)

    SvarSlet