fredag den 30. april 2010

Ski-camping. Østrig 2010

Endnu engang skulle Påsken tilbringes på Camping Hofer i Zell am Ziller/Østrig (http://www.campinghofer.at/) . Fendt-en fra 2004 er solgt og i bytte(lidt tilfældigt) fik vi en Fendt Joker fra 1988. Den nye "gamle" vogn har fået gulvvarme og gulvtæppe, repareret et par småting, og så mente vi sagtens den kunne bruges. På vej over Fyn sprang taglugerne op, heldigvis gik de ikke i stykker, og efter at være sikret midlertidigt med noget snor, gik det fint resten af vejen. Vognen er kun 210 cm bred mod den forriges 230 og det må være det der gør, at vi kørte ca. 1 km. længere på literen (9 mod 8).
Turen gennem Tyskland gik rigtigt fint med dejligt -ja nærmest sommeragtigt - vejr. Vi overnattede på rasteplads lige før Kassel, og næste dags aften var vi i Zell. I Zell var det et forfærdeligt blæse- og regnvejr, selvom de havde haft 23 grader midt på dagen, men sådan kan vejret jo skifte hurtigt i bjergene.


I år var vi tre familer afsted, to i campingvogn og en familie havde lejet en fin lejlighed på campingpladsen.


Vi fulgtes ikke ad under turen men mødtes på campingpladsen i løbet af Palmesøndag.
Dagen efter ankomst (lørdag) kan kaffen igen nydes i det fri.Vi var selvfølgelig taget til Østrig for at stå på ski, men der blev også tid til gå/løbe/cykleture langs floden Ziller, bl.a. til dette lille kapel der ligger på en lille bjergtop i nærheden af Mayerhofen.
Men selvfølgelig blev der også masser af tid til skiløb. Pisterne var meget fine. Vi fik en del sne i løbet af ugen, men det kan man jo ikke tillade sig at klage over når man er på skiferie :-)

Vi har nogle østrigske campingvenner som vi første gang traf i Estland 2007, og har holdt kontakt med siden. De skulle også lige besøges i deres ferielejlighed i Bad Mitterndorf/ Salzkammergut. Turen fra Zell over Salzburg, langs Wolfgangsee til Bad Mitterndorf blev kørt i meget fint vejr og var en meget smuk tur.Flot rasteplads ved Wolfgangsee, her oplevede vi busser med amerikanske turister holde pause i ca. 5 min hvor alle lige skulle fotagrafere - og så videre. Der er mange måder at holde ferie på.

Bad Mitterndorf er en rigtig hyggelig - ikke turistet - østrigsk by. Byen rummer bl.a. dette Kaufhaus, der er som en købmandsbutik fra 50-erne hvor alt kan købes, lige fra bukseknapper til Stroh-rom.
Turen hjem kørte vi over Passau, Magdeburg, Hannover. En rigtig god vej uden særligt meget trafik.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar