onsdag den 25. marts 2015

2015, marts. Norge, Birken igen

Så lykkedes det :-)

Campingplads benyttet: http://www.renacamping.no/

Klar til afgang kl. 6:00 - godmorgen

Sidste år var vi et par gamle drenge (Lars og John) der drog til Rena Camping i Norge for at deltage i Birkebeinerrennet - som vi kan kalde nordmændenes "Vasaløb", men vi blev slemt skuffede da løbet blev aflyst på dagen på grund af fuld storm på højfjeldet.

Der var derfor ikke andet at gøre end at forsøge igen.

Onsdag d. 18. marts koblede vi derfor Grandessen på krogen og kørte til Rena igen. På trods af noget køkørsel omkring Oslo ankom vi til Rena Camping efter 12 timers køretur (8oo km).

Torsdag kørte vi for os selv næsten 20 km. ind ad sporet, og på toppen af Raudfjellet blev madpakken indtaget. Vi kørte altså næsten 40 km på ski og synes egentlig det var gået rigtigt godt. På vej tilbage til campingpladsen var vi så lige inde i Birkenhallen for at hente vores startnumre.Fredag morgen småregnede det lidt og det var lidt svært at få taget sig sammen til at køre en en lille tur på ski. Vi fik dog kørt ca. 18 km på sporet og heldigvis lovede de meget bedre vejr lørdag, hvor selve det 54 km. lange løb skulle prøves. 
Fredag morgen, let snefald der i løbet af dagen blev til småregn.

Turen går fra Rena over Raudfjellet, Midtfjellet, Sjusjøen og til Lillehammer.
Som førstegangsløbere var vi blevet placeret i de sidste startgrupper, Lars kl. 10.10 og John kl. 10.15. Vi aftalte at vi bare skulle starte i de angivne gruppe og ikke følges ad, der var trods alt ca. 17000 andre at følges med. Vi havde begge et godt løb over fjeldet i det mest pragtfulde vejr. Selvom turen kun var 14 km længere end vi havde kørt om torsdagen, føltes den meget hårdere, da der på det sidste stykke var en del højdemeter der skulle overvindes og til slut var der nogle meget vanskeligt nedfarter, med et enkelt styrt tilfølge.


 Lørdag morgen, sol - masser af sol - og frost - skønt skivejr.
Grandessen ser noget klein ud sammen med de andre stooore vogne på pladsen, men den fungerer godt også i frostvejr. Vi fyrede næsten kun med el, gassen blev dog brugt lige til at få hurtig varme om morgenen. Vi betalte Nkr. 50,- pr. dag for el uanset forbrug.

Klar til Birken


Ved målgang var Lars inde på 6.58 t. og John på 7.09, så selvom vi ikke så hinanden på ruten, kunne vi alligevel sammen nyde en pølse i målområdet, og en velfortjent dansk øl i bussen på vej tilbage til Rena – en bustur på næsten 2 timer.
Om vi gør det igen?? Jeg tror det.  

3 kommentarer:

 1. Jeg tager hatten af Jeres udholdenhed. Godt gået.
  Mvh keld

  SvarSlet
 2. Jeg gentager lige med en ordentlig tekst: Jeg tager hatten af for Jeres udholdenhed. Godt gået.
  Mvh. Keld

  SvarSlet
 3. Tak Keld. Det kan anbefales :-)
  Mvh. John

  SvarSlet