onsdag den 2. april 2014

2014, marts. Smuttur til Norge

De fleste har nok hørt om Vasaloppet/Vasaløbet og nordmændene har selvfølgelig også deres store "langrendsfest", nemlig Birkebeinerrennet.
Løbet bygger på en historie om at den norske kronprins Haakon Haakonson (1204-1263) blev transporteret over fjeldet af nogle fra Birkebeinerstammen da han var 3 år gammel, derfor skal alle deltagere bære rygsæk på 3,5 kg hele vejen på den 54 km. lange rute fra Rena over fjeldet til Lillehammer.
Min ven Lars og jeg blev enige om at det måtte være en passende udfordring for vinteren, og spændte derfor Grandessen på krogen og kørte til Rena torsdag d. 13. marts.
Vi startede fra Kalundborg kl. 6 om morgenen og var fremme på Rena Camping lidt over kl. 17. Solen skinnede og vi havde en fin aften.Aftenstemning med kig over søen til byen Rena

 Lørdag formiddag gik vi en tur hen for at hente startnumre. Vejret var super, og vi kørte en tur på ca 20 km. ad morgendagens spor. Det gik fint og vi var meget fortrøstningsfulde.

 Natten til lørdag var der så desværre fuld storm på fjeldet og arrangørerne så sig nødsaget til at aflyse løbet. Her sidst på formiddagen kan det være svært at forstå og vi var da også meget skuffede, hvilket de andre 17000 sikkert også var. Mange valgte - som os - at tage en tur ud ad sporet, og på den måde fik vi da smagt lidt på hvad vi gik glip af.

 - men "thumbs down" det var det nu :-(

Her er vi nået ca. 13 km. ind ad sporet og kommet op på det første høje punkt, og ja - det blæste, men på dette tidspunkt ikke noget at snakke om.

På vej tilbage igen mødte vi denne "ægte" birkebeiner med birkebark på benene. En rigtig viking, og så kom han fra USA :-) - men meget opmærksomhed fik han i hvert fald.

Søndag gik turen hjem igen. En dejlig køretur i dejligt vejr indtil vi nåede Danmark med regn og blæst. Vi var hjemme efter 11 timer, og nu er der så kun at vente til næste år, hvor vi bliver nødt til at prøve igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar